Skapa din bok med Microsoft Word

Skapa omslag, inlaga och baksidestext med hjälp av ett av världens mest använda ordbehandlingsprogram – Word. Vi visar dig verktygen som du som författare har stor användning för i ditt arbete.

Bli medlem från 149 kr

Skriv bokmanus med Word

GrundernaWord är faktiskt helt perfekt för att använda till riktigt långa dokument som exempelvis bokmanus. Genom att använda formatmallar och rätt fält i sidhuvud och sidnummer kommer du att kunna navigera runt i ditt dokument hur enkelt som helst.

Angelica lär dig alla knep du behöver för att du strukturerat och smidigt ska kunna koncentrera dig mer på ditt författande än leta runt bland olika funktioner i programmet Word.

Se kursen

Sätt din inlaga med Word

RekommenderadEn professionell sättning ska skapa ett enhetligt utseende för din bok och ge din läsare en trevlig läsupplevelse. Det innebär bland annat ett lättläst typsnitt, bra fontstorlek och lagom stora marginaler.

I den här kursen får du lära dig hur en sättning ska se ut och hur du gör den i ordbehandlingsprogrammet Word.

Se kursen

Sätt ditt omslag i Word

RekommenderadÄven om Word först och främst är ett skrivprogram, kan du även layouta enklare trycksaker. Så som omslaget till din bok.

Ida Buchar guidar dig steg för steg i hur du skapar upp ditt dokument på rätt sätt – med framsida, baksida och bokrygg – samt hur du arbetar med färg, bilder och typsnitt för att få till ett tjusigt omslag att skicka till tryck.

Se kursen